open-navfaktor-logo
search
Još se oporavlja
Povrijeđeni Ermin Bičakčić otkrio svoj glavni cilj za ovu sezonu
Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Ermin Bičakčić još se oporavlja od povrede ligamenata koljena koju je zaradio 27. septembra prošle godine u duelu protiv Bayerna.
04.03.2021. u 10:30
get url
text

Ovaj meč odlično je počeo za bh. defanzivca čijim pogotkom je Hoffenheim stigao do prednosti, no ubrzo je morao napustiti igru zbog povrede, koja će se kasnije ispostaviti kao jako neugodna.

- To je bio klasičan primjer kako u radost i žalost uvijek jedna pored druge. Prvo sam dao gol za 1:0 protiv Bayerna, imao sam super osjećaj u tom susretu, a onda mi se desi povreda koja te prizemlji - prisjetio se 31-godišnji stoper tima iz Sinseheima utakmice u kojoj je doživio tešku povredu, te dodao:

- Trebale su mi dvije sedmice da se mentalno pripremi za ono što slijedi. Bila je to moja prva velika povreda. Zbog toga u pojedinim trenucima nisam znao kako da se ponašam.

"Čelični" kako ga zovu u Hoffenheimu, a kako su ga navijači zvali i u vrijeme dok je nosio dres Eintrach Braunschweiga, kaže da je prolazio kroz teške trenutke, pogotovo kada je saigrače morao gledati na televiziji.

- Odmah pomisliš, tu sam ja trebao biti, a umjesto togaleži u krevetu ili na kauču sa oblogom za hlađenje koljena - priča Bičakčić u razgovoru za Kicker.

Stameni reprezentativac naše zemlje, kojeg sasvim sigurno neće biti na prvom spisku novog selektora Ivayla Peteva, kaže kako se bliži njegov povratak.

- Sada imam više prilike i vremena da radim, a sve kako bih sebi mogao reći drugima da sam najbolja verzija mene koju još nisu vidjeli - kaže fudbaler Hoffenheima koji je za klub vezan ugovorom do 2022. godine, te dodaje:

- Svemu pristupam tako, a ako bih definirao neki cilj, onda je to da odigram koju utakmicu još u ovoj sezoni.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.