open-navfaktor-logo
search
Postizborne ostavke
Povukao se potpredsjednik NSRS-a Milan Petković, imao lošiji rezultat od konobara u skupštini
Milan Petković, predsjednik Gradskog odbora Ujedinjene Srpske Banja Luka podnio je neopozivu ostavku na tu poziciju.
24.11.2020. u 10:49
get url
text

Nezadovoljan ličnim rezultatom na izborima, unutarstranačkim odnosima i smatrajući da te podjele i netrepeljivosti ne može da pomiri, predsjedniku stranke Nenadu Stevandiću uputio je otvoreno pismo.

- Prije početka izbornog procesa, kao i na sjednici predsjedništva GO US Banja Luka sam iznio svoju procjenu da je realan rezultat 8.000 glasova, dok je projekcija Glavnog izbornog štaba bila 12.000 glasova. Očito je da stranka nije ostvarila planirani rezultat, a krivica mora da bude na nosiocima najviših stranačkih funkcija. Bez obzira na rezultat, ono što je primjetno je to da se u izbornom procesu nije poštovala stranačka hijerarhija i disciplina, da su pojedini kandidati vršili "unutarstranački izborni inženjering" na koji su bili upozoreni i od vas kao predsjednika US, dok se izborni štab nije ni bavio tim problemom - istakao je Petković.

Smatra da su preliminarni rezultat izbora pokazali da je postojao inženjering.

- Moj lični rezultat na ovim izborima nije opravdao poziciju nosioca liste, te je i to jedan od razloga podnošenja neopozive ostavke - naveo je Petković.

Podsjećamo, Petković je i potpredsjednik Narodne skupštine RS-a. Na ovim izborima je kao nosilac liste za Banju Luku osvojio 1.226 glasova. Kuriozitet je da je po broju osvojenih glasova od njega bio Dejan Sejmanović, inače zaposlen kao konobar u skupštinskom restoranu, a koji je osvojio 1.430 glasova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.