open-navfaktor-logo
search
Sastanak
Power sa članovima Predsjedništva BiH: Snažna podrška SAD-a u suprotstavljanju korupciji i unapređenju reformi
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić i članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Milorad Dodik primili su administratoricu Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) Samanthu Power.
21.01.2022. u 15:10
get url
text

Na sastanku je razgovarano o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Bosni i Hercegovini i bilateralnim odnosima i saradnji između Bosne i Hercegovine i SAD-a.

Članovi Predsjedništva BiH su zahvalili Vladi Sjedinjenih Američkih Država na kontinuiranoj podršci i pomoći na reformskom putu Bosne i Hercegovine. Pozdravili su brojne projekte, koje Vlada SAD-a implementira putem USAID-a, kako bi pružila pomoć svim nivoima vlasti u Bosni i Hercegovini.

Administratorica Power je naglasila snažnu posvećenost i podršku Sjedinjenih Američkih Država Bosni i Hercegovini u suprotstavljanju korupciji, unapređenju demokratskih reformi i vladavine prava, te stvaranju novih ekonomskih prilika za građane BiH.

Ponovila je partnersku ulogu SAD-a i nastavak dugogodišnje saradnje u izgradnji prosperitetne budućnosti u funkcionalnoj Bosni i Hercegovini.

Sastanku su prisustvovali ambasador SAD-a u BiH Eric Nelson, v.d. pomoćnice administratorice USAID-a za Evropu i Evroaziju Margot Ellis i direktorica Misije USAID-a u BiH Courtney Chubb, saopćilo je Predsjedništvo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.