open-navfaktor-logo
search
Hercegovina u plamenu
Požar oko Boračkog jezera stavljen pod kontrolu: U Čapljini povrijeđen vatrogasac
Požar na području Boračkog jezera stavljen je pod kontrolu, ali još uvijek ima određenih manjih područja unutar požarišta koja su aktivna jer se nalaze u nepristupačnom ili miniranom dijelu terena, kaže se u izvještaju Federalne uprave civilne zaštite.
20.07.2022. u 21:45
get url
text

Na gašenju požara angažirana je vatrogasna jedinica grada Konjica i vatrogasna jedinica Šumarstva Prenj d.d. Konjic, a u prijepodnevnim satima na gašenju požara bio je angažiran i helikopter Oružanih snaga BiH. Trenutno je požarište pod kontrolom i ne prijeti stanovnicima.                                                                                                                      

Na području Mostara od 15:10 sati aktivan je požar na području Kruševa. Gori trava i nisko rastinje, a na terenu je pet vozila i 11 vatrogasaca.

Također, od 17:44 sati aktivan je požar na Fortici gdje gori trava, nisko rastinje i borovina, a na terenu su dva vozila i četiri vatrogasca.

U Čapljini je od 15:05 sati aktivan požar na Crnom Brdu, gorjela je šuma i gusto rastinje.

Vatrogasci su požar stavili pod kontrolu i rade na sanaciji, ali prilikom intervencije jedan je vatrogasac lakše povrijeđen. Požar u Trijebnju u Stocu također je pod kontrolom vatrogasaca koji rade na raščišćavanju i na sanaciji terena. Požar u Trijebnju u Stocu također je pod kontrolom vatrogasaca koji rade na raščišćavanju i na sanaciji terena.       

Od 16:55 sati aktivan je požar na području sela Hutovo u Neumu, a gori trava i nisko rastinje.

Na terenu je šest vozila i 12 vatrogasaca. Požar trenutno ne prijeti stanovnicima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.