open-navfaktor-logo
search
Mostar
Požar stavljen pod kontrolu, na terenu dežuraju vatrogasci
Mostarski vatrogasci potpomognuti Dobrovoljnim vatrogasnim društvom (DVD) Buna satima su vodili borbu sa vatrenom stihijom
28.09.2019. u 18:58
get url
text
požar Mostar Borsa

Požar koji je oko podne buknuo na objektu Judo kluba „Borsa“ u mostarskom prigradskom naselju Rodoč vatrogasci su kasno poslijepodne staviti pod kontrolu, ali pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Mostar i dalje ne napuštaju teren. Kako nam je potvrdio dežurni dispečer, vatrogasci će provesti na terenu još jedno izvjesno vrijeme.

-S obzirom na to da se dio objekta urušio moramo nadzirati sve dok se ne bude sigurno da se neće aktivirati- istaknuo je dežurni dispečer. Uviđaj će , kako nam je potvrđeno iz MUP-a HNK biti obavljen sutra.Niko nije želio govoriti o uzroku požara, dok ga ne potvrdi policijska istraga.

Mostarski vatrogasci potpomognuti Dobrovoljnim vatrogasnim društvom (DVD) Buna satima su vodili borbu sa vatrenom stihijom na objektu koji se prostire na više od 2.500 kvadratnih metara. Sa žaljenjem su mještani Rodoča i slučajni prolaznici promatrali kako stihija guta sve pred sobom. U objektu se nalazila jedna od najmodernije opremljenih teretana u BiH, koju je vatra progutala.  Članovi kluba, spašavali su što se spasiti da.

{$galerijaFotografija}

Mostar pozar
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.