open-navfaktor-logo
search
Hitno imenovanje
Poziv Salihamidžića prekinuo večeru novog Bayernovog trenera
Privremeni "šef" Bavarce će voditi i u velikom derbiju protiv Borussije Dortmund koji je na programu u nedjelju
06.11.2019. u 11:53
get url
text

Hans-Dieter Flick večeras će kao privremeni trener s klupe predvoditi minhenski Bayern u susretu 4. kola Lige prvaka u kojem će Bavarci na Allianz Areni ugostiti Olympiacos.

Flick je na trenersku poziciju imenovan nakon što je Niki Kovaču uručen otkaz, a privremeni "šef" Bavarce će voditi i u velikom derbiju protiv Borussije Dortmund koji je na programu u nedjelju.

Ovaj 54-godišnjak otkrio je kako je došlo do dogovora sa sportskim direktorom Bayerna i nekadašnjim reprezentativcem Bosne i Hercegovine Hasanom Salihamidžićem.

- Sve se desilo veoma brzo u nedjelju navečer. Večerao sam sa suprugom i onda je uslijedio poziv Hasana Salihamidžića. Dovezao sam se do Bayernovog trening-centra gdje mi je objašnjeno šta se od mene očekuje. Prihvatio sam poziv jer sam osjetio da nešto dugujem klubu - kazao je Flick, te naveo kako je proteklih mjeseci usko sarađivao sa Nikom Kovačem i kako situacija u klubu nije bila lagana.

Bayern je trenutni lider grupe B sa maksimalnih devet bodova, a večeras ima priliku osigurati plasman u osminu finala Lige prvaka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.