open-navfaktor-logo
search
U potrazi za "šefom"
Poznat glavni kandidat za novog Ibiševićevog trenera
Stručnjak hrvatskog porijekla, koji je rođen u Berlinu, dobio je navodno prednost u odnosu na Andrea Villas-Boasa i Davida Wagnera
07.05.2019. u 15:56
get url
text

Hertha je nedavno objavila da će se na kraju sezone rastati sa trenerom Palom Dardaijem. Klub iz njemačke prijestolnice ove sezone nije bio na nivou željenih igara pod vođstvom mađarskog stručnjaka, koji u timu iz Berlina uživa status klupske legende. Naime, Dardai je za Herthu odigrao 373 zvanične utakmice utakmice i postigao 22 gola.

Loše igre i tek 11. mjesto poslije 32. bundesligaška kola teško da može zadovoljiti jedne od najvjernijih navijača u Njemačkoj.

Bild piše kako je poznat glavni kandidat za Dardaijevog nasljednika, a riječ je o Anti Čoviću, dosadašnjeg treneru Herthinog U-23 tima. Stručnjak hrvatskog porijekla, koji je rođen u Berlinu, dobio je navodno prednost u odnosu na Andrea Villas-Boasa i Davida Wagnera, a glavni razlog je visina plaće.

Berliner Kurier i Berliner Zeitung, za razliku od Bilda, navode kako bi kandidati za novog trenera Vedada Ibiševića mogli biti Dirk Kunert i Bruno Labbadia.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.