Poznat glavni razlog zbog kojeg bi Teletović mogao napustiti Buckse

Objavljeno: 13.10.17 u 14:24

Prema informacijama koje je plasirao novinar američkog ESPN-a Zach Love, Milwaukee Bucksi spremni su se "riješiti" najboljeg bosanskohercegovačkog košarkaša Mirze Teletovića.

Teletović na izlazni vratima? FOTO: ARHIV
Teletović na izlazni vratima? FOTO: ARHIV

Rođeni Jablaničanin koji ima još dvije godine ugovora s Bucksima u preostale dvije sezone zaradio bi 21 milion američkih dolara, što u tima iz Wisconsina vide kao veliko opterećenje s obzirom na to da žele osloboditi sredstva u "salary capu".

Iskusno 32-godišnje krilo ne bi bilo jedini igrač koji bi napustio Buckse. Ako je vjerovati Lovu, scenarij koji se navodno sprema Teletoviću zadesit će i Johna Hensona pred kojim su još tri godine ugovora prema kojem zarađuje 9,5 miliona dolara po sezoni.

Bucksi ne žele izgubiti Jabarija Parkera koji sljedeće sezone postaje "restricted free agent", pa bi finansijska sredstva koja bi se osigurala odlaskom Teletovića i Hensona dijelom bila investirana u novi ugovor za Parkera.

Teletović je u protekloj sezoni ubacivao 6,4 poena po utakmici, a kompletna prošla sezona teško da je ispunila i Mirzina lična očekivanja.

Prije nego je stigao u Buckse, Teletović je nastupao za Brooklyn Netse i Phoenix Sunse.