open-navfaktor-logo
search
Saznajemo
Poznat identitet uhapšenih u akciji "Raptor", među njima i muzičar Dado Džafić
Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo danas su u akciji, kodnog nazova "Raptor", uhapsili četiri osobe osumnjičene za organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlaštenog prometa opojnim drogama i krivičnim djelom zloupotreba osiguranja.
03.11.2022. u 17:50
get url
text

- Uhapšeni su D. Dž. (rođen 1980.), M. O. (rođen 1998.), S. B. (rođena 1994.) i D. K. (rođen 1974.). U cilju pronalska tragova krivičnog djela, pretreseni su stanovi, ostale prostorije i pokretne stvari koje osobe lišene slobode koriste. Pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti traženi sudskom naredbom - kazao je Mirza Hadžiabdić, portparol Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

VEZANI TEKST - Čekao ih na parkingu: Maskirani napadač pucao na muzičara i njegovu trudnu suprugu

Dodao je da su uhapšene osobe smještene u prostorije za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a KS i da će nakon kriminalističke obrade biti predati u daljnju nadležnost Tužilaštvu Bosne i Hercegovine. 

Kako saznaje Faktor, u ovoj akciji su uhapšeni poznati muzičar Danijel Džafić, Mirnes Oglečevac, Sabina Bostandžija i Duško Kraljević.

Kako je ranije potvrdilo Tužilaštvo BiH, uhapšene osobe osumnjičene su da su se na teritoriji Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i drugih zemalja kontinuirano bavile neovlaštenom međunarodnom kupoprodajom, transportom, posredovanjem i isporukom opojnih droga kokain, marihuana i spid, kao i drugim krivičnim djelima.

Ove aktivnosti nastavak su operacija u predmetima sa dešifrovanim aplikacijama Sky i Anom.

Osumnjičeni će biti ispitani u zakonskom roku, nakon čega će postupajuća tužiteljica donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.