open-navfaktor-logo
search
Bartomeu ne popušta
Poznat ishod sastanka Messijevog oca s predsjednikom Barcelone
Okončan je sastanak između predsjednika Barcelone Josepa Bartomeuoa i oca Lionela Messija, Jorgea Messija, javlja Mundo Deportivo.
02.09.2020. u 21:44
get url
text

Otac najboljeg fudbalera na svijetu u Barcelonu je stigao privatnim letom iz Rosarija, a s njim u društvu su bili Leov brat Rodrigo i advokatski tim.

Javier Bordas, član uprave katalonskog kluba, bio je uz prvog čovjeka Barcelone na sastanku na kojem se trebala riješiti situacija koja je eruptirala nakon katastrofalnom poraza (8:2) od Bayerna u četvrtfinalu Lige prvaka.

Messi je nedavno obavijestio rukovodstvo Blaugrane da želi napustiti klub, ali kako piše Mundo Deportivo iz Barcelone su Lionelovom ocu i agentu kazali kako žele da njegov sin i dalje bude glavna poluga ekipe koju će od naredne sezone predvoditi Ronald Koeman.

Argentincu je ponuđen novi dvogodišnji ugovor, a navodno je njegovom ocu saopćeno kako novi pregovora o njegovom odlasku neće biti.

Kako javlja isti izvo, Bartomeu je jasno naznačio da od prodaje Messija neće biti ništa, te da plaćanje odštetne klazule u iznosu od 700 miliona eura jedini način da ode iz katalonske prijestolnice.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.