Poznata imena uhapšenih u akciji "Arsenal": U pretresima oduzeta droga, oružje i novac

objavljeno: 16.05.2018. u 13:00

U policijskoj akciji "Arsenal", koja se od ranih jutarnjih sati provodi na području Banje Luke, uhapšeni su Igor i Zvjezdan Arsenić, Zoran Čevriz, Miroslav Miletić, Zoran Tešanović, radnik Gradske uprave Banja Luka, Milan Milanović, Boran Pejaković, dok se za Igorom Zarićem i Slobodanom Stankovićem još traga, saznaje Faktor.

Kako Faktor nezvanično saznaje, Igor Zarić je označen kao organizator grupe koja se bavila nelegalnom prodajom narkotika.

VEZANI TEKST - Pretresi od ranih jutarnjih sati: U toku velika policijska akcija u Banjoj Luci

U okviru akcije pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS su, zajedno sa policajcima PU Banja Luka, zaplijenili određenu količinu različitih vrsta droge i to kokaina, spida, marihuane, heroina, te hemijske supstance za miješanje opojnih droga.

- U akciji su oduzete i određene količine vatrenog oružja i municije, kao i veća količina gotovog novca – saopćeno je danas iz MUP-a RS.

Uhapšeno je, kao što ranije naveli, sedam osoba, a za dvojicom se još uvijek intenzivno traga, među kojima je i organiztor grupe. Sumnjiče se da su kao organizovana kriminalna grupa vršili krivična djela u vezi sa zloupotrebom opojnih droga.

-U toku je kriminalistička obrada nad osumnjičenim licima, nakon čega će biti sprovedeni u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka – precizirali su iz MUP-a RS.