open-navfaktor-logo
search
Utvrđeni rezultati
Poznata imena zastupnika u Parlamentu BiH
Zastupnički dom Parlamenta BiH ima 42 zastupnika
22.10.2018. u 17:47
get url
text

Stranka demokratske akcije imat će devet zastupnika u Zastupničkom domu državnog Parlamenta, i to osam iz FBiH i jednog iz RS-a. To su: Denis Zvizdić, Šemsudin Mehmedović, Nermin Mandra, Safet Softić, Šemsudin Dedić, Edin Mušić i Halid Genjac, te Adil Osmanović iz RS-a.

Zastupnici Koalicije HDZ BiH, HSS, HKDU BiH, HSP-HNS, HSP dr. Ante Starčević BiH, HDU BiH su: Predrag Kožul, Bariša Čolak, Nikola Lovrinović, Mijo Matanović i Borjana Krišto, a SDP-a BiH Enver Bijedić, Zukan Helez, Saša Magazinović, Nada Mladina i Nermin Nikšić. 

Iz Demokratske fronte u Zastupnički dom BiH će Zlatan Begić, Dženan Đonlagić i Vlatko Glavaš, iz SBB-a Damir Arnaut i Edita Đapo, Naše stranke Predrag Kojović i Mirjana Marinković - Lepić, a iz Nezavisnog bloka Fuad Kasumović. Zastupnik PDA je Mirsad Kukić, a A-SDA Jasmin Emrić.

SNSD će imati šest zastupnika, a to su Nebojša Radmanović, Staša Košarac, Vojin Mitrović, Dragan Bogdanić, Nenad Stevandić i Snježana Novaković-Bursać. SDS će imati tri zastupnika, i to Obrena Petrovića, Dragana Mektića i Mirka Šarovića, a PDP će imati dva mandata koji su osvojili Branislav Borenović i Mira Pekić. DNS će predstavljati Nenad Nešić, a Socijalističku partiju Jakov Galić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.