open-navfaktor-logo
search
Sjajan posao
Poznati Brazilac novi selektor Albanije, bivša zvijezda Manchester Cityja njegov pomoćnik
Brazilski trener Sylvio Mendes Campos Junior novi je selektor fudbalske reprezentacije Albanije, objavio je Fudbalski savez te zemlje, javlja Anadolu Agency (AA).
02.01.2023. u 20:23
get url
text

U saopćenju Fudbalskog saveza Albanije navodi se da je Sylvio Mendes Campos Junior, javnosti poznat kao Sylvinho, za pomoćnike odabrao Argentinca Pabla Javiera Zabaletu Giroda i Brazilca Dorivala Guidonija Juniora.

- Sylvinho će na ovom zadatku zamijeniti Italijana Edoarda Reju, koji je tri i po godine bio na čelu crveno-crnih, ostvarivši ​​važne rezultate i značajno podmladivši tim novim perspektivnim elementima - navodi se u saopćenju.

Fudbalski savez Albanije je s novim stručnim štabom potpisao ugovor na 18 mjeseci, do kraja Evropskog prvenstva 2024.

- Sporazum u svojoj srži ima postizanje jedinog cilja koji Albanija ima u ovim kvalifikacijama, a to je plasman na Euro 2024 - navodi se u saopćenju.

U svojoj igračkoj karijeri, Sylvinho je bio član Corinthiasa, Arsenala, Celte Vigo, Barcelone i Manchester Cityja gdje je završio karijeru. Također se ostvario i u ulozi trenera u nekoliko klubova.

Sylvinho i njegovi saradnici će 9. januara potpisati ugovor s Fudbalskim savezom Albanije, a potom će biti predstavljeni javnosti.

Novi trener će zamijeniti dosadašnjeg selektora Edoarda Reju, koji je albansku klupu preuzeo u aprilu 2019. godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.