open-navfaktor-logo
search
Novi trener
Poznati planovi: Ko će do kraja sezone sjediti na klupi Bayerna?
Njemački prvak je navodno spreman već ove zime angažovati bivšeg trenera Borussije Dortmund, u najgorem slučaju na ljeto 2020. godine
17.12.2019. u 10:23
get url
text

Pitanje novog Bayernovog trenera još je otvoreno. Kao potencijalni kandidati za nasljednika Nike Kovača spominjali su se Ajaxov strateg Erik ten Hag i PSG-ov Thomas Tuchel.

Ipak, posljednje informacije iz Njemačke govore kako bi sadašnji privremeni trener Bavaraca Hansi Flick mogao dobiti stalni posao šefa stručnog štaba.

Sky je javio kako u Bayernu favorizuju trenutnog trenera PSG-a, a njemački prvak je navodno spreman već ove zime angažovati bivšeg trenera Borussije Dortmund, u najgorem slučaju na ljeto 2020. godine.

Bild, za razliku od Skya, tvrdi kako bi Hansi Flick, s kojim je klupsko rukovodstvo jako zadovoljno, mogao dobiti stalni posao do sljedećeg ljeta, što automatski isključuje dolazak Tuchela već ove zime.

Sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić često odgovara na novinarska pitanja u vezi s novim trenerom. BIvši reprezentativac Bosne i Hercegovine u više navrata je ponovio da je zadovoljan načinom na koji radi Flick, što bi moglo jasno značiti da bi ovaj stručnjak, koji je iznenada dobio šansu, Bavarce mogao voditi do kraja sezone.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.