Savitljivi telefon

Poznati pojedini detalji revolucionarnog Samsungovog smartfona

Objavljeno: 06.09.2018. u 12:08

Galaxy X, Galaxy F ili Winner, kako bi sve taj telefon mogao da se zove, mogao bi da bude predstavljen već sljedeće godine

FOTO: SCREENSHOT

Već godinama se priča kako Samsung radi na savitljivom smartfonu. Zapravo, kompanija je čak izbacila konceptni video 2013. godine koji prikazuje kako bi taj telefon mogao izgledati.

Galaxy X, Galaxy F ili Winner, kako bi sve taj telefon mogao da se zove, mogao bi da bude predstavljen već sljedeće godine.

Sudeći po glasinama, ovaj telefon bi trebalo da ima 7-inčni displej i bude dizajniran da se preklapa kao novčanik. Cijena? Prava sitnica - 1.500 dolara.

Ipak, sudeći po sadašnjiom cijenama premijum telefona, koja su već prešle cifru od 1.000 dolara, malo više novca za revolucionaran uređaj i nije toliko strašna stvar u poređenju sa podjednako skupim uređajima koji donose samo mala unapređenja.

Analitičari vjeruju da telefon neće biti predstavljen ove godine jer jednostavno nema dovoljno glasina koje bi upućivale na to.

Doduše, nadamo se da to neće biti Samsungovo rješenje, kao i da će telefon biti znatno manje glomazan.

Još jedna stvar koja može da utiče na pojavljivanje ovakvog telefona jeste i baterija. Uređaj sa tolikim displejom svakako zahtjeva i dovoljno veliku bateriju koja bi ga napajala, a to opet znači glomazniji uređaj.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije