open-navfaktor-logo
search
Liga nacija
Poznati portali ocijenili slabu igru: Ko su bili najbolji Zmajevi u porazu od Italije?
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine drugo izdanje Lige nacija završila je bez pobjede nakon što ju je u srijedu navečer s 2:0 porazila selekcija Italije.
19.11.2020. u 06:58
get url
text

Još nakon poraza od Nizozemske bilo je jasno da će se Zmajevi vratiti u B Ligu nacija, a Azzurri su Grbavici zaključili selektorski mandat Dušana Bajevića na klupi našeg nacionalnog tima, koji je okončan bez pobjede.

Italijani su zasluženim trijumfom izborili plasman na završni turnir Lige nacija kao jedan od pobjednika četiri grupe u najjačem rangu najnovijeg UEFA-inog takmičenja.

Zmajevi su u nekoliko navrata uspjeli ugroziti Gianluigija Donnarummu, no ocjene za nastup protiv Italijana koje su Zmajevima dodjelili poznati portali najbolje oslikavaju igru naše selekcije.

Kakva je ona bila dovoljno govori podatak da je Miralem Pjanić, prema portalu Sofascore.com, bio naš najbolji igrač, a ocijenjen je sa 7,3.

Veznjak Barcelone koji je u posljednja tri meča kao kapiten predvodio naš nacionalni tim ujedno je bio i jedini igrač s ocjenom većom od "sedmice" u sastavu Dušana Bajevića. Igrač utakmice prema istom portalu bio je Lorenzo Insigne. Asistent vodećeg gola za Italiju dobio je 8,3.

Za razliku od portala Sofascore, Whoscored.com kao najboljeg među Zmajevima u duelu protiv Italije vidio je Gojka Cimirota, koji je ocijenjen sa 6,8, dok je prvo ime susreta na Grbavici bila italijanska "desetka". Lorenzo Insigne dobio je 8,5. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.