U saobraćajnoj nesreći u kojoj je sinoć nešto malo iza 21 sat poginula starija pješakinja, učestvovao je i poznati splitski diler, piše Slobodna Dalmacija pozivajući se na izjave svjedoka.

Nesreća se dogodila na raskrsnici tri ulice, kada je dvoje pješaka udario "VW golf", koji se spuštao od Gripa prema Poljudu, i to nakon kontakta s "BMW-om", koji je došao iz suprotnog smjera. Vozačica "BMW-a" je skretala ulijevo u ulicu Domovinskog rata, a nakon sudara "golf" je odbačen na trotoar. Drugi pješak prevezen je u splitsku bolnicu s teškim tjelesnim povredama.

- Čuo sam udar dva automobila, okrenuo se i vidio "golf" kako udara u stup semafora pa u pješake, ženu i muškarca. Vjerovatno je izgubio kontrolu nad vozilom nakon sudara s "BMW-om". Mislim da je "golf" išao iz zlice Slobode prema Poljudu tj. u ulicu Hrvatske mornarice, a da je "BWM" išao iz smjera Poljuda skrenuti ulijevo u ulicu Domovinskog rata. Tada sam vidio vozača "golfa", za kojeg znam da ima dosje, kako se svađa sa ženskom osobom koja je izašla iz "BMW-a". Za to vrijeme su na cesti ležali oboreni pješaci, žena koja se nije micala i muškarac koji je jedva davao znakove života - ispričao je svjedok.

Vozač "golfa" osuđivan je ranije na zatvorsku kaznu zbog preprodaje dva i po kilograma marihuane, a poznat je i po brzoj vožnji. Uhapšen je početkom 2013. godine nakon što je sa saučesnikom bježao policiji u vozilu.

Tom prilikom su i projurili kroz crveno svjetlo i oborili pješakinju. Potom su nastavili brzu vožnju te oborili nekoliko automobila sve dok im nije pukla guma pa su se morali zaustaviti. Izašli su iz automobila te počeli bježati. Jedan je uhapšen odmah, a drugi se predao desetak dana kasnije. Vozač golfa tada je osuđen na dvije godine i osam mjeseci zatvora zbog preprodaje droge i ranijih presuda krađe i protivpravne naplate.