Kao što je poznato, Vinko Marinović je kajem prošle godine podnio ostavku i preuzeo je klupu FK Sarajevo, a njegovo mjesto popunit će Slobodan Starčević.

Nekadašnji trener banjalučkog Borca, prijedorskog Rudara, Krupe, Tuzla Cityja i bijeljinskog Radnika prijedlog je Fudbalskog saveza Republike Srpske. Nakon što Tehnička komisija FSBiH prijedlog sa njegovim imenom proslijedi Izvršnom odboru, a to će se dogoditi 6. marta, Starčević će biti promovisan u novog kormilara Zmajića.

Iako još nije preuzeo novu funkciju, iskusni stručnjak već "se uhvatio posla", a proteklog vikenda na Koševu i u Širokom Brijegu pratio je kandidate za mladi tim iz bh. premijerligaša.

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, koje će se 2021. godine održati u Mađarskoj i Sloveniji, nastavlja 31. marta kada će na Grbavici ugostiti Belgiju.

Zmajići nakon četiri odigrana susreta zauzimaju četvrtu poziciju sa četiri boda, uz jednu pobjedu (Moldavija - 4:0), jedan remi (Belgija - 0:0) i dva poraza (Njemačka - 0:2, Vels 0:1).