open-navfaktor-logo
search
Termin Lige nacija
Poznato ko će prenositi utakmice Zmajeva protiv Turske i Španije
Pravo na TV prijenos navedenih utakmica, kao i za sve utakmice UEFA Lige nacija, pripalo je grupaciji United media
26.09.2018. u 17:25
get url
text

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine nedavno je objavio oglas o otkupu TV prava za predstojeće prijateljske utakmice koje će igrat naš državni tima.

Međutim, danas je iz Saveza stiglo obaviještenje da je oglas poništen, te je potvrđeno ko će prenositi duele protiv Turske i Španije.

- Dana 18. septembra 2018. godine N/FSBiH je objavio oglas o otkupu medijskih prava za prijateljske utakmice A reprezentacije protiv Turske i Španije, utemeljen na ugovorima sa oba saveza i do tada raspoloživim informacijama. 

Naknadno izvršenim provjerama definitivno je utvrđeno je da centralizacija TV i medijskih prava od strane UEFA-e obuhvata i prijateljske utakmice koje će biti odigrane u terminima UEFA Lige nacija, tako da savezi ne disponiraju spomenutim pravima.

U skladu s tim, navedeni oglas se poništava, a pravo na TV prijenos navedenih utakmica, kao i za sve utakmice UEFA Lige nacija, pripalo je grupaciji United media - saopćeno je iz N/FSBiH.

S obzirom na to da Ligu nacija prenosi PINK BH, jasno je da ćemo i duele protiv Turske i Španije gledati na ovoj televiziji.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.