open-navfaktor-logo
search
Žižović ostaje
Poznato ko će voditi Slobodu u narednoj sezoni
Fudbalski klub Sloboda riješio je trenersko pitanje za narednu sezonu. 
07.06.2021. u 17:18
get url
text

Na klupi premijerligaša sa Tušnja sjedit će Mladne Žižović, koji je najzaslužniji što je tuzlanski klub osigurao opstanak. 

- FK Sloboda obavještava svoje navijače i pristalice da će i u sezoni 2021/22 Mladen Žižović biti šef stručnog štaba Crveno crnih - potvrđeno je iz Slobode, uz dodatak: 

- Odmah po okončanju prošle sezone, kao što je to ranije i najavljeno, čelnici kluba i Žižović su započeli pregovore o nastavku saradnje i vrlo brzo su postigli dogovor.

Žižović je na Tušanj stigao u martu i ekipu je sa klupe predvodio u 10 utakmica. Prije njegovog dolaska Sloboda je bila u nizu od pet mečeva bez poraza. Crveno crni su pod njegovim vodstvom ostvarili četiri pobjede, uz tri remija i tri poraza.

- Sloboda je klub koji zaslužuje vrh tabele Premijer lige BiH. Jednostavno, klub ovakve tradicije treba težiti ka nečemu višem i meni je drago što Uprava razmišlja na sličan način kao i ja. Ovdje se dobro osjećam, atmosfera u ekipi je sjajna i sada je pred nama nastavak posla. Da stvorimo još jači tim koji će se bez problema moći nositi sa svim protivnicima u ligi. Drago mi je što ostajem u Slobodi i očekujem da u novoj sezoni budemo još bolji - istakao je Žižović.

Do početka sezone planirano je pojačavanje tima koji će u konačnici moći ispratiti ambicije kluba i stručnog štaba. Mladen Žižović će i u sezoni 2021/22 sarađivati sa provjerenim pomoćnicima: Adnanom Jahićem, Adnanom Osmanhodžićem i Mirsadom Dedićem.

- Nakon što je Žižović stigao u naš klub, vrlo brzo smo ostvarili sjajnu saradnju. Ambicije FK Sloboda su da u narednoj sezoni ekipa na rezultatskom i organizacionom planu zakorači stepenicu više. To je plan koji se u potpunosti poklapa i sa razmišljanjima Mladena Žižovića, tako da nam nije bilo teško dogovoriti njegov ostanak na Tušnju. Iskreno se nadamo da ćemo u novoj sezoni ostvarivati još bolje rezultate na radost svih nas - poručio je Elmir Šećerbegović, predsjednik FK Sloboda.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.