open-navfaktor-logo
search
Akcija Flajš
Poznato koga je SIPA uhapsila danas u Stocu
Osoba koju su danas pripadnici SIPA-e uhapsili kod Stoca je Dario Perić (1975) iz Poprata kod Stoca, još jedan osuunjičeni u akciji Flajš, čije izručenje Hrvatska traži zbog privrednih malverzacija, prenijeli su hrvatski mediji pozivajući se na izvore iz SIPA-e.
01.07.2020. u 19:54
get url
text
get url
text

Kako je danas saopćeno iz SIPA-e, pripadnici ove policijske agencije su danas u Popratima uhapsili osobu za kojom je NCB Interpol Zagreb raspisao međunarodnu potjernicu radi hapšenja i izručenja Hrvatskoj.

- Potjernica je raspisana zbog postojanja osnova sumnje i dovođenja u vezu sa počinjenjem krivičnih djela - kriminalno udruživanje, utaja poreza ili carine u sastavu kriminalnog udruženja i zloupotreba povjerenja u privrednom poslovanju u sastavu kriminalnog udruženja, propisanih Krivičnim zakonom Republike Hrvatske. Radi se o krivičnim djelima počinjenim od 1.1.2017. do 31.12.2019. godine na području Republike Hrvatske - u Zagrebu, Velikoj Gorici i Splitu - saopćeno je iz SIPA-e.

VEZANI TEKST - Kakav je posao SDPBiH sklopio sa "Analytics Expertsom", firmom za pranje novca iz Hrvatske?

USKOK je ranije potvrdio da je otvorio istragu protiv 38 osoba i devet firmi preko kojih su, kako se sumnja, njihovi vlasnici kružnim poreznim prevarama izvukli nešto više od 20 miliona kuna (nešto više od pet miliona KM) te su za 11 miliona kuna (oko tri miliona KM) oštetili državni budžet.

U akciji u Hrvatskoj koja je provedena prije nešto više od mjesec pretresene su i poslovne prostorije firme Drimia koja je u vlasništvu Ane Karamrko, supruge bivšeg potpredsjednika Vlade Hrvatske i bivšeg lidera HDZ-a Tomislava Karamarka, koja je i privedena.

Ranije je SIPA na području BiH uhapsila i Olivera i Ivana Kolobarića te Mateu Prskalo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.