open-navfaktor-logo
search
Senzacionalan transfer
Poznato koliko će Zmaj zarađivati u redovima italijanskog velikana
Dobro upućeni izvori u Italiji tvrde kako je Krunić bio izričita želja budućeg trenera Milana Marca Giampaola
13.06.2019. u 07:46
get url
text

Kao grom iz vedra neba odjeknula je informacija da će fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Rade Krunić postati novi član Milana.

Sedmerostruki prvak Evrope za fudbalera rođenog u Foči Empoliju će isplatiti osam miliona eura, a ostvari li Krunić određene bonuse, Rossoneri će platiti dodatni milion eura.

Bez mnogo medijske pompe Zmaj, koji je zbog povrede propustio mečeve kvalifikacija za EURO protiv Finske i Italije, dogovorio je prelazak u redove jednog od najvećih italijanskih i evropskih klubova. Mediji na Čizmi prenijeli su informaciju da će Krunić potpisati četverogodišnji ugovor prema kojem će na godišnjem nivou zarađivati 1,2 miliona eura.

Krunić se ranije spominjao kao želja brojnih klubova. Bio je na meti Atalante, Genoe, Napolija, Cagliaria i Torina, a dovodio se i u vezu s Watfordom, Eintrachtom i Fenerbahčeom.

Dobro upućeni izvori u Italiji tvrde kako je Krunić bio izričita želja budućeg trenera Milana Marca Giampaola.

- Radili smo na ovom transfer već neko vrijeme, Milan ga je pratio cijele sezone i Maldini je završio posao prije nekoliko sati. Nakon utakmica u finišu sezone, Milan je i definitivno prelomio da ga uzme. Za nas je ovaj transfer velika stvar jer nam na neki način odaje priznanje za dobar rad - rekao je Empolijev direktor Pietro Accardi.

Tokom četiri sezone u Empoliju, Rade Krunić je odigrao 119 mečeva i upisao 13 golova i 18 asistencija, a na San Siru trebao bi biti predstavljen sljedeće sedmice.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.