open-navfaktor-logo
search
Transfermarkt objavio
Poznato koliko je zaradilo Sarajevo od prodaje Benjamina Tatara
Benjamin Tatar, fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine, koji je igrajući u FK Sarajevo izrastao u jednog od najboljih igrača Premijer lige BiH, karijeru će nastaviti u Saudijskoj Arabiji.
08.02.2021. u 15:12
get url
text

VEZANI TEKST - Tektonski poremećaji u svlačionici Sarajeva

Sjajni krilni fudbaler potpisao je ugovor sa ekipom Abha, koja je na diobi šestog mjesta elitnog razreda tamošnjeg fudbala.

Dan prije nego što je transfer dogovoren, FK Sarajevo je pokrenulo disciplinski postupak protiv Tatara, jer je, kako su objavili "nakon bezazlenog duela, fizički nasrnuo na saigrača, a incident je prekinut pravovremenom reakcijom prisutnih". Očito da je to bila uvertira za transfer...

Epilog svega je prodaja jednog od najboljih igrača, a Bordo klub, po običaju (kao i svi ostali klubovi u našoj zemlji) nije otkrio finansijske detalje ovog transfera.

Nagađalo se da je klub iz Saudijske Arabije platio obeštećenje od 500.000 KM, a Transfermarkt (portal koji se bavi tržišnim vrijednostima fudbalera) je objavio da je visina obeštećenja 290.000 eura (oko 580.000 KM).

S obzirom na to da je Tataru ugovor sa Sarajevom istjecao na ljeto ove godine, spomenuti iznos i nije loš, ako se zna da su u prošlosti igrači koji ulaze u posljednjih pola godine ugovora napuštali Koševo bez obeštećenja.

Podsjetimo, Sarajevo je ove zime prodalo i Amara Rahmanovića, još jednog reprezentativca, a on je otišao u Konyaspor za 300.000 eura.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.