open-navfaktor-logo
search
Sloboda ispala
Pranjić jedva govorio: Preuzimam odgovornost, moramo se pogledati u ogledalo
Danijel Pranjić preuzeo je odgovornost za poraz od Željezničara, ali i ispadanje Slobode u Prvu ligu Federacije BiH,
28.05.2023. u 19:13
get url
text

- Teško je nešto pametno reći. Morat ćemo prespavati. Nismo očekivali poraz, očekivali smo pobjedu, moramo priznati da je Željo bio bolji. Svaki duel su uzeli. Treba analizirati sezonu, ali šta imamo od toga.

Treba analizirati cijelu sezonu, ali šta imamo od toga. Desilo se nešto što niko nije želio, ali - kroz suze je govorio hrvatski trener kojem je klupa Slobode bila prvo prvoligaško iskustvo u karijeri.

Na pitanje da li namjerava ostati na Tušnju, Pranjić je odgovorio:

- Rekao sam da nisam došao bježati, ali moraju se stvari staviti na stol ako hoćemo biti pošteni. Nije ovo od jučer, ovo traje malo duže vremena.  Svi zajedno se moramo pogledati u ogledalo. Preuzimam apsolutnu odgovnost za danas i stvari otkako sam došao. Da li sam šta promijenio? Teško je naći pozitivne stvari sad kad smo ispali.  Najgore kad pošteno radiš  i kad ti se to ne vrati. Znali smo da ćemo plakati od tuge, ili plakati od radosti. Desilo se najgore, moramo biti jaki, pogledati se u ogledalo i reći da smo mi jedini krivac za ono što se desilo. Ako to uspijemo, dođemo u klub i stavimo sve na sto, onda nije bitno da li ću ja ostati, ili će doći neko drugi. Ostat će publika, nisu zaslužili, dugo pate, ali realnost je da smo ispali iz Premijer lige BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.