navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Slavni par

Pratite uživo: Priyanka Chopra i Nick Jonas objavit će nominacije za Oscara 15. marta

Nominacije za Oscara u 23 kategorije, u ponedjeljak, 15. oktobra, uživo će objaviti glumica i producentica Priyanka Chopra Jonas i pjevač, tekstopisac i glumac Nick Jonas.

Objavljeno: 11.03.2021. u 14:59
get url
text

Cijeli svjet, prijenos prezentacije nominovanihmoži će pratiti preko zvaničnih platformi - Oscars.com i Oscars.org, kao i na društvenim medijima Akademije filmskih umjetnosti i nauka - na Facebooku, Twitteru i YouTubeu.

Chopra i Jonas su u braku od 2018. godine, a na Twitteru su podijelili zajednički video u kojem govore koliko su uzbuđeni što su baš oni odabrani za zvaničnu prezentaciju nominovanih.

Akademija će objaviti nominovane u kategorijama dokumentarni igrani film, kratki dokumentarni film, međunarodni igrani film, šminka i frizura, muzika, animirani kratki film, kratki film uživo i vizuelni efekti.

A saznat ćemo hoće li film "Quo Vadis, Aida?", naše rediteljice Jasmile Žbanić, u kategoriji međunarodnog igranog filma dobiti i zvaničnu nominaciju, odnosno biti odabran među pet najboljih koji se dalje bore za Oscara.

Glasanje o nominacijama je započelo u petak, 5. marta, a završilo se jučer, 10. marta.