I dalje bez odgovora

Pravda za Davida: Mirnu i dostojanstvenu borbu niko nikada neće zaustaviti

Objavljeno: 11.01.2019. u 17:57 Autor: B.S.

Još jednom je podvučeno da se u ovom slučaju ne radi o nemaru, nego "očiglednom zataškavanju smrti Dragičevića od strane pojedinaca koji su uzurpirali institucije"

Sa konferencije za medije

Članovi grupe "Pravda za Davida" zatražili su danas na press konferenciji u Banjoj Luci da se fokus pažnje vrati na traženje odgovora na pitanja - ko je ubio Davida Dragičevića (21) i "zašto se krije istina".

Na početku su poručili da je ovo je 292. dan kako traže istinu o stradanju Banjalučanina Davida Dragičevića.

Podsjetili su na dešavanja od trenutka kada je Dragičević nestao 18. marta, do pronalaska njegovog tijela, ali i kasnije dešavanja na spornoj press konferenciji policije od 26. marta prošle godine, kvalifikacijama iznesenim na Dragičevićev račun, kontroverzama koje su pratile uviđaj, istragu i drugo.

- Nema nijednog odgovora na niz pitanja iznesenih na toj sramnoj press konferenciji niti je iko odgovarao – istakao je Ozren Perduv, član grupe "Pravda za Davida".

Još jednom je podvučeno da se u ovom slučaju ne radi o nemaru, nego "očiglednom zataškavanju smrti Dragičevića od strane pojedinaca koji su uzurpirali institucije".

Dešavanja od 25. decembra pa nadalje, odnosno nerede, reakciju policije, uklanjanje tzv. "Davidovog srca" sa Trga Krajine, nazvali su "nezakonitim", uz nepotrebnu policijsku silu.

- Da li je iko do sada odgovarao za nečasno postupanje i udaranje momka dok je ležao na betonu – kazao je Perduv.

On je ocijenio da je policija došla "evidentno pripremljena za nerede na Trgu Krajine", a ponovo je iznio sumnju da su se među policijskim snagama tokom dešavanja u centru Banje Luke, nalazili i strani državljani.

- Uveden je nepotrebni policijski sat i ne samo da je onemogućeno okupljanje na Trgu, nego i kretanje, za šta ne postoji zakonska osnova. Vlast nema odgovore na pitanja ko je ubio Davida, nego je jedini odgovor sila i nezakonita represija. Pažnja se usmjerava na zataškavanje istine i onih koji traže odgovore – istakao je Perduv.

Oštro je odbacio sve kvalifikacije da je tokom velikog skupa "Pravda za Davida" 30. decembra pripreman "državni udar".

On je istakao da nije isključeno da će se neki članovi PzD obratiti međunarodnim sudovima zbog ponašanja policije krajem prošle godine.

- Mirnu i dostojanstvenu borbu, sa ciljem da se otkriju ubice Davida i da se zavede vladavina zakona i prava, nikada niko i ništa neće zaustaviti. To ne dugujemo samo Davidu, nego i svoj djeci – kazao je Perduv.

Na pitanje da li je u kontaktu sa Davorom Dragičevićem, rekao je da nije, te poručio da se za takva pitanja treba obratiti policiji koja je za njim raspisala potjernicu.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije