"Praznik" u Sarajevu: Pretresi na 34 lokacije, SIPA i MUPKS uhapsili 22 osobe zbog droge

Objavljeno: 20.03.17 u 11:29 Autor: M. M.

Provodeći akciju kodnog naziva "Praznik", pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), zajedno sa policajcima Uprave policije MUP-a KS, pretresli su objekte na 34 lokacije, te uhapsili ukupno 22 osobe, zbog organiziranog kriminala u vezi sa neovlaštenom proizvodnjom i prometom droge. 

 

 

FOTO: ILUSTRACIJA
FOTO: ILUSTRACIJA

Akcija je izvedena po naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu, a pod nadzorom sarajevskog Kantonalnog tužilaštva. Tom prilikom pretreseni su stambeni, poslovni i pomoćni objekti na 34 lokacije, a uhapšene su 22 osobe osumnjičene da su u proteklom periodu počinile više krivičnih djela organiziranog kriminala u vezi sa neovlaštenom proizvodnjom i prometom droga, te zbog posjedovanja i omogužćavanja uživanja opojnih droga.

Iz MUP-a Kantona Sarajevu su kazali da je tokom pretresa pronađena i oduzeta veća količina droge, oprema za njenu proizvodnju i preprodaju, mobilnih telefona, a oduzeto je i više raunarske opreme, novca, vatrenog oružja, municije, eksplozivnih naprava, dokumentacije, kao i jedan automobil.

Osumnjičeni su privedeni na kriminalističku obradu, nakon koje će biti predati tužiocu sarajevskog kantonalnog tužilaštva, dok se za još deset osumnjičenih traga.