open-navfaktor-logo
search
Infarkt završnica
Prce golom iz sedmerca u zadnjoj sekundi donio Zmajevima pobjedu u Minsku
Prednost domaćeg tima rasla je i do pet golova, a do prvog izjednačenja BiH je došla šest minuta do kraja meča - 27:27
25.10.2018. u 18:40
get url
text

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u prvom susretu grupe 5 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020 pobijedila je u Minsku favoriziranu selekciju Bjelorusije rezultatom 30:29.

Bjelorusija je bila bolja tokom cijelog meča i od prve minute je zagospodarila parketom.

Prvo poluvrijeme je Bjelorusija dobila rezultatom 16:12. Prednost domaćeg tima rasla je i do pet golova, a do prvog izjednačenja BiH je došla šest minuta do kraja meča - 27:27.

Poslije toga uslijedila je nova greška Bjelorusa, zatim je Perić iznudio sedmerac koji je gol u 55. minuti pretvorio Terzić za 28:27 za prvu prednost bh. rukometaša na meču.

Imala je BiH napad da se odlijepi na plus dva, ali je Karačić bio neprecizan, da bi domaći rukometaši dvije minute do kraja poravnali na 28:28.

Karačić se brzo iskupio i donio Zmajevima prednost 28:29, ali Bjelorusi su uspjeli poravnati.

U posljednjoj sekundi Karačić je izborio sedmerac, a jedan reprezentativac Bjelorusije dobio crveni karton. Odgovornost je preuzeo Prce i pogodio za konačnih 29:30.

Nuić je bio najefikasniji igrač bh. reprezentacije sa sedam golova, po pet su postigli Karačić i Prce, a četiri gola Terzić. U selekciji Bjelorusije po šest golova postigli su Puhovski i Vailupau, a dva gola manje Šilovič.

Bosna i Hercegovina u subotu u Mejdanu dočekuje šestoplasiranu selekciju Evrope, tim Češke.

Na EP 2020. nastupit će 24 selekcije. Na smotru najboljih timova Starog kontinenta plasirat će se po dvije najbolje selekcije iz svake od osam grupa, te četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.