open-navfaktor-logo
search
Najiskusniji Zmaj
Prce: Nadam se da ćemo uzeti dva boda i tako zakoračiti ka Evropskom prvenstvu
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u nedjelju igra prolongirani meč drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Austrije.
11.03.2021. u 17:21
get url
text

Dosadašnji dio kvalifikacija Zmajevi su odigrali ispod svog nivoa, zbog čega se u konačnici i desila promjena na selektorskoj poziciji, a upravo će u duelu protiv Austrijanaca na klupi naše selekcije debitovati hrvatski stručnjak Ivica Obrvan.

Šanse za plasman na EURO još postoje, no nažalost poslije dvomeča sa Estonijom one baš i nisu velike.

Najiskusniji u našoj selekciji Nikola Prce kaže kako je novi selektor uveo neke manje promjene, te da očekuje pobjedu nad Austrijancima.

- Novi trener, ima nekih malih, sitnih, promjena, sigurno da nema ni puno vremena. Utakmica je već u nedjelju. Mislim da je sve to manje-više isto uz neke inovacije i sitne detalje. Tu je par novih igrača, par novih imena. Znamo da smo prošli put napravili taj mali kiks, ali u konačnici ne mora značiti ništa jer imamo tu utakmicu sa Austrijom koja će sigurno odlučivati od drugom-trećem mjestu. Sutra idemo za Bugojno, ja se nadam da ćemo uzeti dva boda i da ćemo jednom nogom biti na Evropskom prvenstvu - kazao je Prce.

Utakmica BiH - Austrija igra se u nedjelju od 17 sati u Bugojnu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.