open-navfaktor-logo
search
Iskusni rukometaš
Prce potvrdio odlične vijesti: Sve karte moramo baciti na utakmicu protiv Španije
U taboru rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine mogu odahnuti.
09.01.2022. u 15:46
get url
text

Golman Benjamin Burić, jedna od najvećih uzdanica Zmajeva na predstojećem Evropskog prvenstvu oporavio se od koronavirusa i njegovi testovi su negativni.

Potvrdio je to Nikola Prce.

- Mislim da će puno toga zavisiti od zadnjeg testiranja, koje je validno i za EHF. Negativni su Burić i Blažević - rekao je Prce.

Koronavirus diktira i tempo priprema. BiH nije odigrala niti jednu utakmicu. Trebala je sudjelovati na Croatia Cupu s Hrvatskom i Rusijom, ali zbog pozitivnih testova nastup je otkazan.

VEZANI TEKST - Utakmice Zmajeva u Bratislavi pred maksimalno 2.500 navijača, u Mađarskoj bez ograničenja
 

- Puno reprezentacija je odgodilo utakmice, ili kao Portugal, uopće nisu igrali, izolirali su se totalno, rade sami u svom režimu. Sigurno bi bilo bolje da smo imali neku utakmicu, da bolje vidimo neke stvari - kaže Prce.

BiH će utakmice igrati u Bratislavi, a prvenstvo će otvoriti protiv moćne Švedske.

- Najteža utakmica za nas. Sa svima se mora igrati. Sa Švedskom moramo biti na 150 posto, a oni da imaju jako loš dan, onda možemo očekivati dobar rezultat. Ako budemo realni, Švedska je puno bolja i favorit je broj jedan za osvajanje grupe.

BiH šansu treba tražiti u duelima s Češkom i Španijom.

- Sa svima ostalim možemo igrati, pogotovo s Češkom koja je rival u domenu naše reprezentacije. Španija nije nepobjediva, nije kao Švedska, moramo tu tražiti šansu i baciti sve karte na utakmicu sa Špancima - zaključio je Prce.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.