open-navfaktor-logo
search
Francesco Acerbi
Pred duel u Zenici: Italijanski defanzivac biranim riječima govorio o Edinu Džeki
U stanju je sam unijeti strah u redove protivnika, ali nećemo razmišljati samo o njemu, kazao je Acerbi
13.11.2019. u 15:22
get url
text

Francesco Acerbi, defanzivac Lazija i fudbalske reprezentacije Italije, uoči duela sa Bosnom i Hercegovinom u kvalifikacijama za EURO 2020 izjavio je da je Edin Džeko jedan od najboljih napadača na svijetu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Azzurri se vrijedno pripremaju za duel sa bh. timom u trening-kampu Fudbalskog saveza Italije u Covercianu, naselju kod Firence.

- Bit će to derbi za nas u odbrani. Po kvalitetu za mene je Džeko jedan od najboljih napadača. U stanju je sam unijeti strah u redove protivnika, ali nećemo razmišljati samo o njemu jer BiH ima i druge važne igrače poput Miralema Pjanića. Sigurno je da će igrati na pobjedu, ali im to nećemo dozvoliti - kazao je Acerbi, prenosi RaiSport.

Iskusnom 31-godišnjem Acerbiju se ukazala prilika da zaigra u reprezentaciji Italije nakon što se povrijedio kapiten Giorgio Chiellini. Očigledno je iskoristio ukazano povjerenje jer ga je selektor Roberto Mancini koristio u dva najvažnija duela drugog dijela kvalifikacija protiv Finske i Grčke.

- U reprezentaciji se trudim dati sve od sebe za tim. Sada nam nedostaje Chiellini, koji je posebna fudbalska klasa. Svaku priliku koju mi pruži Mancini za mene će biti kao finale i uvijek ću dati sve od sebe da uvjerim selektora da je bio upravu - istakao je Acerbi.

Utakmica devetog kola Grupe J kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine između BiH i Italije igrat će se 15. novembra na zeničkom stadionu Bilino polje sa početkom u 20.45 sati.

Uoči posljednja dva kola na tabeli je lider Italija sa 24 boda, a slijede Finska sa 15, Armenija i BiH sa po deset, Grčka sa osam i Lihtenštajn sa dva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.