open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Pred finale: Igrači Bayerna vrijede 928,5 miliona eura, a PSG-a 801,4 miliona
Procijenjena tržišna vrijednost igrača njemačkog Bayerna iz Minhena i francuskog Paris Saint-Germaina (PSG) koji će se sastati u ovogodišnjem finalu Lige prvaka dostiže 1,7 milijardi eura, javlja Anadolu Agency (AA).
22.08.2020. u 17:35
get url
text

Prema podacima njemačke stranice Transfermarkt, procijenjena tržišna vrijednost PSG-a iznosi 801,45 miliona, a igrača Bayerna 928,55 miliona eura.

Najskuplja tri igrača Bayerna su Leroy Sane koji vrijedi 80 miliona, Joshua Kimmich 75 miliona i Serge Gnabry čija tržišna vrijednost iznosi 72 miliona eura.

Istovremeno, najjeftiniji igrači Bayerna su Fiete Arp koji vrijedi dva miliona, Oliver Batista Meier 1,5 milion i Ron-Thorben Hoffmann 250.000 eura.

Najskuplji igrači PSG-a su Francuz Kylian Mbappe koji vrijedi 180 miliona te Brazil Neymar koji na tržištu trenutno vrijedi 128 miliona eura.

Istovremeno, najjeftiniji igrači francuskog kluba su Kays Ruiz-Atil čija tržišna vrijednost iznosi 250.000, Denis Franchi isto toliko te Garissone Innocent koji vrijedi 150.000 eura.

Finale PSG-a i Bayerna igra se sutra navečer u 21 sat na stadionu Luz u portugalskom Lisabonu. Utakmicu koja će se zbog pandemije koronavirusa igrati pred praznim tribinama sudit će italijanski sudija Daniele Orsato.

Fudbaleri Bayerna u finale su se plasirali nakon pobjede protiv Lyona s 3:0, a PSG je finale izborio pobjedom protiv RB Leipziga, također s 3:0.

Liga prvaka je sredinom marta zbog pandemije koronavirusa odgođena, a završnica se igra u Lisabonu. Zbog pandemije koronavirusa i novonastalih okolnosti, UEFA je promijenila format odigravanja nokaut faze pa se više nisu igrale po dvije utakmice nego samo po jedna, od četvrtfinala do kraja turnira.

Također, kako bi se izbjegla putovanja i minimalizirao rizik od širenja zaraze, odlučeno je da se svi mečevi igraju u jednom gradu, u portugalskoj prijestolnici Lisabonu. Sve utakmice se igraju na dva stadiona portugalskih velikana Benfice i Sportinga, Luzu i Jose Alvaladeu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.