Pred finale Kupa: Kome će papa Franjo donijeti sreću - Pjaniću ili Luliću?

Objavljeno: 16.05.17 u 15:27

Fudbaleri Juventusa i Lazija sutra od 21 sat na Olimpijskom stadionu u Rimu igrat će finale Kupa Italije.

Trebao je to biti i duel dvojice bh. reprezentativaca, ali je Miralem Pjanić u revanšu polufinala protiv Napolija dobio žuti karton, zbog kojeg je suspendovan za finalni meč.

S druge strane, Senad Lulić zauzet će mjesto u startnoj postavi. Zanimljivo, njih dvojica, ali i svi ostali članovi ove dvije ekipe, danas su imali susret u Vatikanu.

Naime, finalisti Kupa posjetili su papu Franju. Govoreći o važnosti sporta u današnjem vremenu papa je rekao da fudbaleri imaju veliku i značajnu ulogu, s obzirom na utjecaj koji sport danas ima na ljude, posebno mlade.

- Oni koji se smatraju šampionima postaju uzori. Zbog toga želim da vi budete primjeri lojalnosti, poštenja, iskrenosti, harmonije i humanosti. Na stadionima se nažalost često dešava nasilje, koje narušava nesmetano vođenje utakmica i zabavu ljudi. Zbog toga se nadam da ćete, koliko ste u mogućnosti, pomoći da sport zadrži sve pozitivne vrijednosti - rekao je papa Franjo.

Papa je čestitao timovima jer su ostvarili odlične rezultate, te su u voljeni i zapaženi u svijetu sporta.

- To vas obavezuju da i dalje promičete ideje i vrijednosti sporta. Zahvaljujem se na posjeti i želim vam dobru igru - poručio je papa.