Pred meč protiv Crne Gore: Košarkašice BiH odradile trening u Podgorici

Objavljeno: 14.11.17 u 21:55

Ženska seniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine obavila je trening u Podgorici pred sutrašnji meč protiv selekcije Crne Gore u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2019. godine.

Zmajice su proteklog vikenda u Sarajevu savladale Slovačku
Zmajice su proteklog vikenda u Sarajevu savladale Slovačku

Selektor BiH Goran Lojo zadovoljan je uslovima u Podgorici i stanjem svojih košarkašica pred kojima je težak meč protiv odlične reprezentacije Crne Gore. Uoči odlaska u Crnu Goru, Lojo je istakao da BiH može ostvariti pobjedu na teškom gostovanju ako košarkašice ne podlegnu pritisku pune dvorane.

- Ako ne podlegnemo pritisku postoji šansa da se ostvari pozitivan rezultat. Osjeti se umor nakon teškog meča protiv Slovačke, ali nadamo se da ćemo do utakmice uspjeti oporaviti ekipu, pogotovo igračice koje su igrale više od 30 minuta. Ako damo maksimum, ništa nije nemoguće - rekao je Lojo.

Najbolje košarkašice BiH u prvom meču kvalifikacija ovog vikenda u Sarajevu savladale su reprezentaciju Slovačke sa 79:67, a sada ih očekuje teško gostovanje protiv iskusne selekcije koja u svom sastavu ima nekoliko renomiranih košarkašica. Crna Gora je u prvom kolu savladala selekciju Islanda s 84:62.

Utakmica drugog kola kvalifikacija za evropsko prvenstvo 2019. godine između Crne Gore i BiH na rasporedu je sutra u 19 sati u Podgorici.