Oproštaj

Pred utakmice Lige prvaka i Evropske lige klubovi će odati počast Emilianu Sali

Objavljeno: 12.02.2019. u 10:40

Klubovi će po želji imati priliku da na teren istrče s crnim trakama

Emiliano Sala poginuo je u avionskoj nesreći

Evropska fudbalska federacija (UEFA) potvrdila je kako će ove sedmice prije svih utakmica Lige prvaka i Evropske lige biti upriličena minuta šutnje u spomen na argentinskog fudbalera Emiliana Salu, koji je tragično stradao u avionskoj nesreći, javlja Anadolu Agency (AA).

U saopćenju iz UEFA-e je naglašeno kako će osim minute šutnje, klubovi po želji imati priliku da na teren istrče s crnim trakama.

Sala (28) je sredinom januara iz Nantesa prešao u Cardiff City. Privatni avion, koji je letio iz Nantesa u Cardiff, s radara je nestao 21. januara. Olupina aviona u kojem je letio argentinski fudbaler pronađena je 4. februara na dnu Engleskog kanala (Le Manchea).

U četvrtak uvečer britanska policija objavila je da je tijelo, koje je izvučeno iz olupine aviona u Le Mancheu, identifikovano kao Salino, čime je potvrđena smrt 28-godišnjek bivšeg fudbalera Nantesa.

Olupina aviona, koji je nestao prije dvije sedmice iznad Le Manchea, pronađena je u blizini obale ostrva Guernsey. Avion Piper Malibu N264DB 21. januara bio je na putu iz Francuske za Cardiff, nakon što je argentinski fudbaler ostvario transfer iz Nantesa u velški klub vrijedan 17 miliona eura.

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije