Sarajevo

Pred Vladom FBiH Program javnih investicija od 109 projekata

Objavljeno: 13.11.2019. u 11:17

Ukupna vrijednost projekata je 14.381,88 KM

Sjednica Vlade FBiH se održava u Sarajevu

Vlada Federacije BiH će, na današnjoj sjednici koja je počela u Sarajevu, razmatrati Program javnih investicija (PJI) Federacije BiH za period 2020.-2022. godina, koji sadrži 109 projekata. Od toga je 50 projekata u provedbi, 57 kandidiranih i dva sa statusom odobrenog, a njihova ukupna vrijednost je 14.381,88 miliona KM.

Federalna vlada će se izjasniti o Prijedlogu odluke o pokretanju aktivnosti za dodjelu koncesije za istraživanje i eksploataciju nafte i plina na prostoru Federacije BiH, kojom je, uz ostalo, propisano da planiranje i izvođenje istraživanja i eksploatacije mora biti u skladu sa ograničenjima i mjerama zaštite okoliša i uslovima i ograničenjima iz prostornih planova u FBiH.

Pred članovima Vlade su i informacije Federalnog ministarstva rada i socijalne politike o uspostavi Jedinstvenog registra korisnika gotovinskih naknada na koje se ne uplaćuju doprinosi, te Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva o stanju u oblasti proizvodnje i prometa sjemena i sadnog materijala šumskih i hortikulturnih vrsta drveća i grmlja.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije