Predao se drugi osumnjičeni za napad u Parizu, hapšenja u porodici

Objavljeno: 21.04.17 u 11:00

Osumnjičeni za kojim su tragale francuske vlasti poslije pucnjave u Parizu, predao se belgijskoj policiji, saopćio je portparol francuske policije.

Ulice Pariza sinoć nakon napada FOTO: EPA
Ulice Pariza sinoć nakon napada FOTO: EPA

- Muškarac za kojim su belgijske vlasti raspisale potjernicu predao se u policijskoj stanici u Antverpenu - kazao je za AFP portparol francuskog MUP-a Pier-Henry Brande.

Osim toga, francuska policija privela je tri člana porodice napadača koji je ubijen u pucnjavi sa policijom u Parizu, javila je agencija Reuters, pozivajući se na neimenovane pravosudne izvore.

VEZANI TEKSTObjavljen snimak napada u Parizu

Mediji su prethodno prenijeli da policija traga za drugim osumnjičenim za pucnjavu u Parizu, u kojoj je jedan policajac ubijen.

Brande je za radiostanicu Evropa 1 potvrdio da su drugog napadača identificirali zvaničnici belgijskih sigurnosnih službi o čemu su obavijestili francuske vlasti, prenosi Reuters.

Prema njegovim riječima, dvojica policajaca, koji su ranjeni u napadu, van su životne opasnosti.

AP podsjeća da je policija ubila napadača koji je sinoć otvorio vatru na Jelisejskim poljima.

Portparol policije Jerome Bone je za TV stanicu BFM rekao da je u bulevaru u vrijeme napada bilo "hiljade ljudi" i da je zahvaljujući brzom reakcijom policije koji su ubili napadača izbegnut "mogući pokolj".