Krijumčarenje migranata

Predložen pritvor za osumnjičene u sklopu akcije "River"

Objavljeno: 10.09.2019. u 16:43

Pritvor je predložen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze, te vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike, te da bi boravkom na slobodi mogli počiniti novo kazneno djelo ili dovršiti započeto

FOTO: Arhiv

Nakon ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju uputio je Sudu BiH prijedog za određivanje pritvora za svih pet osoba osumnjičenih u okviru akcije "River".

Osumnjičeni se u okviru međunarodne operacije koju provode Tužiteljstvo BiH i Granična policija BiH, terete za organiziranje skupine ljudi ili udruženja za izvršenje kaznenog djela - krijumčarenja migranata.

Pritvor je predložen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze, te vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike, te da bi boravkom na slobodi mogli počiniti novo kazneno djelo ili dovršiti započeto.

Prijedlog za određivanje mjere pritvora upućen je Sudu BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije