Akcija "Blic"

Predložen pritvor za uhapšene uposlenike SIPA-e

Objavljeno: 14.11.2019. u 15:49

Pritvor osumnjičenima je predložen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, utjecajem na svjedoke ili saučesnike

Nakon ispitivanja osumnjičenih, Tužiilaštvo BiH uputit će Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za Božu Purkovića (1960) i Predraga Mrđu (1965), osumnjičene za zloupotrebu položaja i ovlasti.    

Radi se o državnim službenicima uposlenim u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA), koji se sumnjiče da su nezakonito ustupili i dali na uvid osumnjičenim osobama podatke, prikupljene tokom posebnih istražnih radnji u okviru predmeta kodnog naziva "Pero", koji se odnosi na istragu nezakonitosti u vezi s izdavanjem školskih diploma, a na kojem radi Tužilaštvo Unsko-sanskog kantona.

Pritvor osumnjičenima je predložen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, utjecajem na svjedoke ili saučesnike.

Prijedlog za određivanje mjere pritvora bit će upućen Sudu BiH, a istraga u ovom slučaju se intenzivno nastavlja, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije