open-navfaktor-logo
search
Sandžak
Predsjednica BNV-a pisala Erdoganu: Hvala vam na pomoći
Predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća Jasmina Curić uputila je danas pismo zahvale predsjedniku Republike Turske Recepu Tayyipu Erdoganu.
07.07.2020. u 12:41
get url
text

- U ime Bošnjačkog nacionalnog vijeća i u svoje ime zahvaljujem vam na pomoći u medicinskoj opremi koju ste na zahtjev Bošnjačkog nacionalnog vijeća uputili građanima Sandžaka. Pomoć u medicinskoj opremi, aparatima i lijekovima koju ste uputili biće od velike pomoći svim građanima Sandžaka i pružit će nam veliku sigurnost i ublažiti posljedice trenutne epidemije, ali i koristiti našem zdravstvu nakon završetka borbe sa virusom - navodi se u pismu.

Dodaje se također da je pomoć Republike Turske najbolji znak solidarnosti te zemlje prema drugima.

- Poštovani predsjedniče Erdogan, ova solidarnost još jednom potvrđuje da su građani Sandžaka i građani Republike Turske porijeklom iz Sandžaka neraskidivi most saradnje između Turske, Srbije i Crne Gore. Pomoć turskog naroda koju ste Vi uputili narodu Sandžaka u medicinskoj opremi od velikog je značaja za ublažavanje posljedica izazvanih ovom pandemijom. Primite izraze našeg najvišeg poštovanja - zaključuje se u pismu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.