Strasbourg

Predsjednik AM SDA Sarajevo učestvovao na Svjetskom forumu demokratije

Objavljeno: 24.11.2018. u 14:06

Ovogodišnja tema Svjetskog foruma demokratije 2018 bila je rodna jednakost i prava žena

Predsjednik Asocijacije mladih Stranke demokratske akcije (SDA) Sarajevo i član Predsjedništva Asocijacije mladih SDA BiH Adis Holjan učestvovao je na Svjetskom forumu demokratije koji se od 2012. godine tradicionalno organizuje u Strasbourgu, a pod pokroviteljstvom evropskih institucija.

Svjetski forum demokratije je ujedno i završni modul Škole političkih studija Vijeća Evrope. Ovogodišnja tema Svjetskog foruma demokratije 2018 bila je rodna jednakost i prava žena.

Učesnici Svjetskog foruma demokratije su tokom boravka u Strasbourgu posjetili Evropski sud za ljudska prava, Evropski parlament, Parlamentarnu skupštinu Vijeća Evrope, a organiziran je u prijem u Ambasadi BiH pri Vijeću Evrope.

Forum je jedinstvena platforma za debatu donosioca odluka i aktivista o ključnim promjenama i rješenjima problema s kojima se suočavaju demokratska društva širom svijeta.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Iz kategorije