open-navfaktor-logo
search
Euforija u Srbiji
Predsjednik Crvene zvezde: Tražili smo novog Musemića, pronašli Pavkova
Fudbalski sam sazrijevao u doba kada je Husref Musemić žario i palio na terenima širom Jugoslavije. On je moj tip savršene devetke, kazao je Terzić
12.11.2018. u 10:46
get url
text

Ne stišava se euforija u Srbiji poslije historijske pobjede Crvene zvezde protiv Liverpoola u četvrtom kolu Lige prvaka.

U ekskluzivnom intervjuu za Anadolu Agency (AA), predsjednik beogradskog kluba Zvezdan Terzić otkriva da je imao ozbiljan razgovor s junakom tog susreta Milanom Pavkovom.

- Rekao sam mu da se ne obazire na pisanja medija i da čvrsto ostane sa obje noge na zemlji. Strah me je da će slava i popularnost previše da ga opterete. On je dobar i skroman momak, potječe iz radničke porodice, pravi je sportista i ne bi smio da izgubi kompas. Tek su mu 24 godine, pred njim je blistava karijera i nadam se da će nastaviti normalno da se razvija kao i prije meča sa Liverpoolom - rekao je Terzić.

Prvi čovjek prvaka Srbije demantuje glasine da Pavkovu istječe ugovor po završetku ove sezone, svjestan da bi navijači Zvezde organizovali demonstracije na Terazijama u slučaju prodaje svog novog idola.

- Ne razumijem odakle medijima informacija da će Pavkov otići iz Zvezde? On ima čvrst ugovor do 2020. godine i sigurno je da bar još jednu sezonu ostaje na Marakani. Kao što je sigurno da ćemo po isteku tog ugovora sjesti i razgovarati o produžetku saradnje - kazao je Terzić.

Sa dva vrhunska gola protiv Liverpoola, Pavkov je podsjetio na fantastičnu partiju Nikole Žigića koji je prije 13 godina na sličan način doprinio senzacionalnoj pobjedi Zvezde u Ligi UEFA protiv Rome.

- Mene više podsjeća na Musemića. Zvezda je kroz historiju izgradila prepoznatljiv stil igre koji podrazumijeva prodore po krilima i centaršuteve ka nekom klasičnom napadaču u šesnaestercu. Zato u svakom prijelaznom roku tražimo igrača koji će konstitucijom i karakteristikama odgovarati toj poziciji. Nekoga ko će biti dominantan pred protivničkim golom, skakača koji je neprikosnoven u igri glavom. Svi se protiv Zvezde zatvore, igraju u niskom bloku i taj bunker se najlakše razbija visokim loptama sa boka. Fudbalski sam sazrijevao u doba kada je Husref Musemić žario i palio na terenima širom Jugoslavije. On je moj tip savršene "devetke" i drago mi je da smo sa Pavkovom dobili novog Musemića u Zvezdinom dresu - istakao je Terzić.

Zvezdan Terzić se osvrnuo i na potez članova rukovodstva Partizana koji su dan uoči utakmice treneru Liverpoola Jurgenu Kloppu poklonili dres Crno-belih sa brojem 4.

- To dovoljno govori o nezrelosti tih ljudi da vode Partizan. Pazite, u Beograd dolazi njemački trener koji sjedi na klupi engleskog kluba i oni mu uruče dres kao aluziju na četiri gola protiv srpskog kluba. Nemam riječi. Evo kako im se vratilo, jednom spektakularnom pobjedom Zvezde nad tim istim Kloppom - kazao je Terzić.

Kao bivši predsjednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS), Terzić pomno prati dešavanja u Ligi nacija i pruža podršku selektoru Mladenu Krstajiću, ali nema namjeru da se jednog dana vrati na čelnu funkciju u "kući fudbala" Srbije.

- Uprkos stresnim situacijama iz subote u subotu, mnogo je ljepše voditi Crvenu zvezdu nego Fudbalski savez Srbije. Obaveze su velike, a očekivanja zvezdaške javnosti često prevazilaze realne okvire. Meni to prija, volim dinamičan posao i u ovom momentu ne razmišljam o povratku na Terazije. Krstajić je pošten momak i dobar stručnjak. U Zvezdi će uvijek imati kvalitetnog i korektnog partnera za sve razgovore. Da li je Jovančić više zaslužio poziv od Jovičića? Poštujem svaki izbor selektora i ne želim to da komentarišem. Jovančić je izvanredan igrač, pokazao je protiv Liverpoola karakter i hrabrost da preuzme odgovornost u riskantnim trenucima i tek ćete se uvjeriti u njegove prave potencijale - rekao je Terzić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.