open-navfaktor-logo
search
Super-pohlepa
Predsjednik La Lige pogodio u centar: Problem je što igrači umjesto sedam imaju šest "ferrarija"
Megaprojekat zvani Superliga, koju su u nedjelju navečer osnovali veliki evropski klubovi, njih 12, raspala se 48 sati poslije. Zvanično, još su "unutra" samo Real, Barcelona i Juventus.
23.04.2021. u 08:23
get url
text

Sinoć je održan i sastanak klubova španske La Lige, na koje su pozvani i "odmetnici".

- Klubovi su jednoglasno i energično odbacili planove o stvaranju tog takmičenja. Svi klubovi čvrsto vjeruju u sportske zasluge kao jedini kriterij za ulazak u međunarodna klupska takmičenja putem nacionalnih liga - piše u saopćenju La Lige.

Javier Tebas, predsjednik La Lige, žestoko je prozvao Florentina Pereza, prvog čovjeka Reala i predsjednika novog takmičenja.

- Moj stav je uvijek bio jasan. Nisu problem prihodi, nego racionalizacija troškova. Oni govore da je problem što prihodi nisu toliki da igrači umjesto šest imaju sedam "ferrarija". Problem je distribucija.

Superliga bi bila kraj La Lige. Zašto bismo mijenjali nešto što raste? Da bismo zadovoljili pohlepu pojedinaca koji žele kupiti još neki "lamborghini"? Na kraju, ako je sve tako dobro kako kažu, zašto su onda radili u tajnosti? - pita se Tebas.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.