Posjete

Predsjednik Svjetskog saveza dijaspore kod ambasadora BiH u Oslu

Objavljeno: 11.02.2019. u 10:41

U okviru organizacije Svjetskog prvenstva dijaspore Bosne i Hercegovine u futsalu, koje se ove godine održava u Norveškoj, ambasador BiH u toj zemlji Nedim Makarević primio je predsjednika Svjetskog saveza dijaspore BiH Hasana Šehovića

Ispred organizatora, Saveza udruženja građana BiH u Norveškoj, sastanku je prisustvovao Miralem Bećirović, ujedno i rukovodilac Radne grupe za organizaciju prvenstva.

Pored razgovora o organizaciji prvenstva, susret je bio prilika da se razmjene iskustva i razmišljanja o svakodnevnim potrebama i aktivnostima bh. građana u iseljeništvu.

Ambasador Makarević je naglasio da je ovo odličan primjer koordiniranog rada naše dijaspore sa institucijama BiH, izrazivši nadu da će se ovakve i slične manifestacije dešavati što češće te ustvrdio da naši iseljenici trebaju što jače veze sa maticom.

Svjetsko prvenstvo dijaspore Bosne i Hercegovine u futsalu održat će se u maju ove godine u Oslu.

 

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije