open-navfaktor-logo
search
Senad Husnić
Predsjednik Veleža: Navijači su htjeli zaustaviti radove, FSBiH nije odgovarao na naše upite
Senad Husnić, predsjednik FK Velež, govorio je klupsku TV o razlozima kašnjenja rekonstrucije terena stadiona Rođeni, odgodi gradskog derbija, očekivanjima od nadolazeće Skupštine.
04.11.2022. u 23:59
get url
text

Naglasio je kako nije zadovoljan bodovnim saldom ekipe, ali da struka ima objektivno opravdanje za to.

- Čujem se svakodnevno, a ponekad i pet puta sa ljudima iz FSBiH. Slali smo službeno nekoliko dopisa iz našeg kluba, ali iz FSBiH, nažalost, nikada nisu odgovorili. Mislim da nisu odgovarali, ne zato što su neprofesionalni, nego imaju izvođače radova kakve imaju.

Moje mišljenje, a i iz razgovora sa njima, čini se da je i FSBiH izgubio povjerenje u izvođača radova - kazao je Husnić, dodavši da ugovor FSBiH i izvođača radova nikada nije bio u posjedu, niti ga je vidio neko iz Veleža:

- Sama činjenica da mi nemamo ugovor i nikakav pravni odnos sa izvođačem radova, da smo mogli samo sa strane davati pridike bez ikakvih pravnih uplitanja. Bilo je pokušaja od dijela navijača da se radovi i eventualno zaustave, ja sam eksplicitno bio protiv toga, jer ćemo amnestirati izvođača, ovakakv kakav je, ako mi to uradimo. Nemamo nikakvo pravo da to radimo osim da ukazujemo i eventualno tražimo nekakvo obeštećenje zbog rokova i kvaliteta.

Na mene se vrši medijski pritisak kako je Velež trebao poduzeti pravne korake jer su svi rokovi probijeni. U par navrata sam išao kod ljudi u FSBiH, zadnji put smo razgovarali na tu temu u Zenici na utakmici protiv Crne Gore. Kod sufinansiranja radova (lokalna zajednica bi trebala platiti oko 550.000 KM), jednu uplatu je pustila Gradska uprava, 275.000 KM i mi smo tu uplatu odmah pustili na račun FSBiH.

Drugu uplatu je, čini mi se 5. augusta, pustilo Ministarstvo finansija HNK, što smo zadržali kod nas i onda sam ja tražio da taj novac uložimo u stadion, ono što je potrebno za osposobljavanje stadiona (brojači, prostorije za novinare, prostorije za Prvu pomoć...) da možemo igrati evropske utakmice, a ne da idemo na Grbavicu. U načelu sam vidio razmjevanje kod ljudi, da nemaju ništa protiv, ali da ćemo to uraditi kad se stadion završi, kad napravimo zapisnik, uz sve naše primjedbe da će se sjesti i ozbiljno razgovarati o tome.

Ako se to ne ispoštuje nije problem nezadovoljstvo tražiti putem zvaničnih instanci, odnosno suda - kazao je Husnić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.