U radnom dijelu sjednice Predsjedništvo je uz presjek stanja aktuelne političke situacije u Bosni i Hercegovini analiziralo i privremene neslužbene rezultate lokalnih izbora koji su održani 15. novembra u Bosni i Hercegovini.

Predsjedništvo je nakon iscrpne analize neslužbenih rezultata lokalnih izbora izrazilo zadovoljstvo postignutim rezultatima koji su ostvarile stranke privržene politici HNS-a, a posebno u onim sredinama gdje je bio organiziran zajednički rad i djelovanje, saopćeno je iz Ureda za informiranje "privatne udruge" Dragana Čovića. 

Na sjednici je pod posebnom tačkom dnevnog reda raspravljano o budućim aktivnostima i pripremi za lokalne izbore za Grad Mostar. Razmotrene su i prezentirane daljnje aktivnosti koje će doprinijeti jačanju povjerenja i ostvarivanju zacrtanog izbornog rezultata.

Također, Predsjedništvo je jednoglasno i odgovorno zaključilo kako će sve buduće aktivnosti dužnosnika Hrvatskog narodnog sabora biti isključivo u funkciji postizanja zacrtanog i očekivanog rezultata stranaka Hrvatskog narodnog sabora na izborima za Gradsko vijeće Mostara.

Predsjedništvo HNS-a zakazalo je sljedeću sjednicu za 14. decembar, na kojoj će se osim završnih izbornih priprema za Grad Mostar, raspravljati i o 25. godišnjici Dejtonskog mirovnog sporazuma.