open-navfaktor-logo
search
"Potvrdio" Transfermarkt
Predstavljen kao "mašina za golove": Ivan Lendrić napustio Željezničar, već ima novi klub?
Ivan Lendrić, nekadašnji mladi reprezentativac Hrvatske, koji je u prvom dijelu sezone nosio dres Željezničara karijeru će nastaviti u Maleziji.
12.01.2021. u 17:21
get url
text

Kako piše hrvatski Nacional dvadesetdevetogodišnji napadač kao slobodan igrač napustio je Željezničar i dogovorio saradnju s malezijskim prvoligašem Melaka United.

Za malezijske medije posao je potvrdio trener Zainal Abidin Hassan, izjavivši da je Lendrić stigao na preporuku agenta, te da je doveden nakon detaljne analize video materijala. Hassan je također ustanovio da bi Lendrić za njegov klub mogao biti "mašina za golove" te da će mu u tu svrhu u napadu uskoro pridružiti još jedno strano ime.

Njegov novi klub pretprošlu sezonu okončao je na šestom mjestu prvenstvene tabele, a prošlu (koja je zbog pandemije koronavirusa odigrana u posebnim regulacijama i uvjetima) Melaka United završila je kao devetoplasirana.

Zanimljivo, Lendrićev "odlazak" u Maleziju potvrdio je i Transfermarkt, stranica koja se bavi tržišnim vrijednostima fudbalera, koji je hrvatskog napadača već uvrstio u tim Melaka United.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.