open-navfaktor-logo
search
Automobili
Predstavljena nova "toyota yaris", prodaja na jesen 2020. godine
Vanjski dizajn novog "yarisa" opisuju kao "kompaktan i okretan", uvijek spreman za kretanje i uživanje
16.10.2019. u 10:42
get url
text

Četvrta generacija jednog od najomiljenijih kompaktnih automobila u Evropi, ali i Bosni i Hercegovini, doživjela je danas svoju svjetsku premijeru. Vanjski i unutrašnji izgled potpuno nove "toyote yaris" prikazan je prvi put, te su otkriveni detalji u vezi s dizajnom i pogonom.

Potpuno nova "toyota yaris" dizajnirana je kako bi odgovorila na sve veće izazove svakodnevnog gradskog života i sve veće zahtjeve današnjih kupaca kompaktnih automobila. Od gradskog automobila očekuje se da pruži i stil i praktičnost, da bude jednostavan za parkirati, okretan u gradu, a opet ugodan na dužim putovanjima. Da pruža vodeće standarde sigurnosti i najniže moguće troškove održavanja. I, naravno, da sve ovo pruži po pristupačnoj cijeni.

Kako bi odgovorio na ove, sve veće zahtjeve, novi "yaris" donosi filozofiju Toyotine Nove Globalne Arhitekture prvi put u ovaj segment vozila, te Toyotin hibridni pogon četvrte generacije. Ovaj pristup, dopunjen naprednim aktivnim i pasivnim sistemima sigurnosti teži stvoriti najsigurniji automobil u klasi.

Vanjski dizajn novog "yarisa" opisuju kao "kompaktan i okretan", uvijek spreman za kretanje i uživanje, stvarajući automobili koji je okretan u gradskoj vožnji i lagan za parkiranje, ali koji je zadržao sav unutrašnji prostor na koji su kupci navikli, što je suština "yarisove" filozofije "veliki mali". Dizajn unutrašnjosti slijedi princip "manje je više", stvarajući otvoren i prostran prostor za vozača i suvozač, a visokokvalitetni materijali pružaju topao ambijent u kabini. Novi "yaris", pored 1,5 litarskog hibridnog pogona nove generacije, bit će dostupan i sa 1,5 i 1,0-litarskim benzinskim motorima.

Početak prodaje novog "yarisa" očekuje se na jesen 2020. godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.