Nedjelja, 26.09.2021.
Postrojavanje policajaca na Trgu slobode u Tuzli

Predstavljeno novih 150 dugih cijevi: Defile policajaca kroz centar Tuzle

Policajci su se postrojili i na tuzlanskoj Kapiji i ispred spemenika odali počast ubijenoj tuzlanskoj mladosti

Povodom Dana policije Tuzlanskog kantona, velika kolona policajaca naoružana dugim cijevima prošetala je danas centrom Tuzle, od Trga slobode do sjedišta MUP-a. Nakon postorjavanja policijskih jedinica, polaganjem cvijeća odata je počast policajcima koji su izgubili život braneći našu zemlju.

Policajci su se postrojili i na tuzlanskoj Kapiji i ispred spemenika odali počast ubijenoj tuzlanskoj mladosti.

- Defile kroz grada predstavlja pokušaj da se približimo građanima, da im pokažemo snagu i spremnost da u svakom trenutku stanemo u njihovu zaštitu i zaštitu njihove imovine - rekao je danas direktor Uprave policije Dževad Korman.

Vlada TK u prethodnoj godini ispunila je zahtjeve međunarodne zajednice i izvršila budžetsko odvajanje Uprave policije i MUP-a TK.

- Imali smo značajne nabavke. Danas možete vidjeti novih 150 dugih cijevi za Specijalnu policiju i Jedinicu za javni red i mir, a kupljena su i nova vozila vrijednosti 400.000 KM - rekao je ministar unutrašnjih poslova Husein Topčagić.

On je istakao da je vođeno računa o oerativnosti Uprave policije.

- U Upravi policije nedostaje nam još 172 uposlenika. Na akedmiji imamo 59, a ovih dana šaljemo još 80 kadeta, tako da će nam ostati tridesetak neupražnjenih mjesta. Mislim da je to najbolji odgovor na nacrt zakona u RS-u kojim se stvara rezervni sastav - istakao je Topčagić.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh