Eurosong

Predstavnica Albanije dvoglavim orlom izazvala buru na društvenim mrežama

Objavljeno: 19.05.2019. u 10:16

Jonida Maliqi je, kako dramatično prenose srbijanski mediji, tokom predstavljanja svih učesnika na samom početku finalne večeri rukama pokazala "dvoglavog orla", što je simbol koji se nalazi na albanskoj zastavi

Jonida Maliqi

Postupak predstavnice Albanije na sinoćnjoj finalnoj večeri Eurosonga u Tel Avivu potaknuo je rasprave na društvenim mrežama.

Naime, Jonida Maliqi je, kako dramatično prenose srbijanski mediji, tokom predstavljanja svih učesnika na samom početku finalne večeri rukama pokazala "dvoglavog orla", što je simbol koji se nalazi na albanskoj zastavi.

Neki srbijanski mediji su to doživjeli kao provokaciju, ističući da simbolizuje veliku Albaniju i "širenje na susjedne zemlje".

S druge strane, mnogi ništa loše nisu vidjeli u postupku albanske pjevačice, pa su stali u njenu odbranu, ističući kako je Jonida samo pokazala simbol koji stoji na zastavi zemlje koju je predstavila na ovom muzičkom događaju u Izraelu. 

Pogledajte trenutak kada je pjevačica rukama pokazala "dvoglavog orla". 

 

 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije